Brambory vařené s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory vařené s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58265 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Celer řapíkatý |
80 g | Cibulka jarní |
25 g | Hořčice |
120 g | Jablka |
300 g | Kapusta růžičková |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 704,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapusta růžičková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory vařené s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, růžičkovou kapustu omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, řapíkatý celer na proužky, neoloupané jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na srpečky, bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno. |
2 | Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Po pěti minutách přisypeme kapustu a dovaříme. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Brambory s kapustou nasypeme do servírovací mísy, přidáme řapíkatý celer, jablko, cibulku a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a ještě jednou lehce promícháme. |