Ruské makovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské makovky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58269 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
150 g | Kandované ovoce |
300 g | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
500 g | Vlašské ořechy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 234,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kandované ovoce, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské makovky postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák. |
2 | V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu. |
3 | Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm. |
4 | Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem. |