Ruské mandlové cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské mandlové cukroví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58270 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
200 g | Mandle |
150 g | Marmeláda malinová |
250 g | Mouka polohrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 258,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské mandlové cukroví postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a umeleme do kastrolu. Postupně za stálého míchání k nim střídavě přidáváme bílky a cukr, dobře vypracujeme a prohřejeme. Potom těsto mírně ochladíme, přidáme mouku a důkladně promícháme. |
2 | Z těsta uválíme plát silný asi 0,5 cm, z kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary, přemístíme je na plech s pečícím papírem a plech vložíme do mírně vyhřáté trouby. Při pečení musí pečivo zrůžovět a vysušit se. |
3 | Hotové pečivo můžeme spojovat po dvou, mírně zahřátou ovocnou zavařeninou. |