Mořský jazyk na víně s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 106 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na víně s krevetami
Celkový čas: | 106 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 46 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58271 |
Ingredience
Postup | |
---|---|
10 g | Kopr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Máslo čerstvé |
1,5 kg | Mořský jazyk |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Smetanová omáčka | |
1 polévková lžíce | Máslo |
150 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana ke šlehání |
2 g | Sůl |
120 g | Žampiony čerstvé |
Těstoviny | |
6 ks | Cannelloni |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Víno červené, Rajčata, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Cannelloni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na víně s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř. |
2 | Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut. |
3 | Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo. |
4 | Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany. |
5 | Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout. |