Brambory grilované s cibulí a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory grilované s cibulí a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58272 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
150 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
30 ml | Víno bílé |
70 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 917,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Sýr Čedar, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory grilované s cibulí a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenčí plátky, bílou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. |
2 | Z dvojitého alobalu vytvarujeme širší misku, přizvedneme okraje, na dno vyskládáme brambory v jedné vrstvě, posypeme kroužky cibule, petrželkou, sýrem, osolíme, opepříme, navrch poklademe hoblinky másla, pokapeme vínem, vývarem a vložíme na půl hodiny pod gril. |