Pečené brambory v bylinkovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory v bylinkovém obalu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58276 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
8 g | Cibule sušená |
6 g | Majoránka |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
6 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 952,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule sušená, Majoránka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory v bylinkovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, petrželku posekáme najemno. V rendlíku roztavíme máslo, přilijeme olej, přisypeme sušený tymián, sušenou cibuli, sušenou majoránku, sůl, pepř a promícháme. Jednu po druhé přikládáme čtvrtky brambor a v máslové směsi důsledně obalujeme. |
2 | Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory slupkami dolů, pokapeme zbytkem máslové směsi z rendlíku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Při podávání sypeme čerstvou petrželkou. |