Jednoduchý recept

Bramborová kaše se sýrem a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58280

Ingredience

120 g Anglická slanina
750 g Brambory
100 ml Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
40 g Pažitka
100 g Sýr Čedar
8 g Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
7% Sacharidy 26 g
41% Tuky 31 g
60% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Bramborová kaše se sýrem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, posekanou pažitku, promícháme, rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Čedar nastrouháme na jemno, plátky anglické slaniny pokrájíme na silnější proužky. Kaši vložíme do pekáčku, povrch uhladíme, posypeme čedarem, poklademe plátky slaniny a vložíme na 10 minut pod gril. Grilujeme, až se sýr roztaví a slanina bude křupavá.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept