Pečené brambory v alobalu s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory v alobalu s chřestem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58281 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
400 g | Chřest bílý |
5 ml | Citronová šťáva |
15 g | Hořčice |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej slunečnicový |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory v alobalu s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Bylinky posekáme na jemno, vsypeme do misky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, dvě třetiny měkkého másla a důkladně promícháme. Misku zakryjeme a vložíme do lednice. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Chřest očistíme, vložíme do malého pekáčku, přidáme zbytek másla a vložíme na posledních 20 minut k bramborám do trouby. |
3 | Upečené brambory rozbalíme, rozkrojíme napůl, upravíme na talíře, doplníme chřestem, kousky ochuceného másla z lednice, osolíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.