Restované brambůrky se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované brambůrky se zeleným chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58285 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory rané |
250 g | Chřest zelený |
80 g | Máslo čerstvé |
8 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Chřest zelený, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované brambůrky se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vsypeme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna 20 až 25 minut. Scedíme, necháme okapat. Zelený chřest oškrábeme, omyjeme, otřepeme a pokrájíme na slámu. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme celé brambůrky, chřest a orestujeme ze všech stran. Upravíme na servírovací mísu, polijeme máslem z pánve, osolíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.