Jednoduchý recept

Restované brambůrky s mátou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58289

Ingredience

800 g Brambory rané
50 g Máslo čerstvé
80 g Máta
40 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl
250 g Tvaroh jemný
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
30% Sodík 597 mg
29% Bílkoviny 17 g

Restované brambůrky s mátou postup přípravy receptu:

1

Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku.

3

Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept