Restované brambůrky s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované brambůrky s mátou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58289 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory rané |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Máta |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 117,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované brambůrky s mátou postup přípravy receptu:
1 | Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku. |
3 | Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.