Restované brambůrky s kmínem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované brambůrky s kmínem a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58290 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory rané |
50 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 28,6mg |
Draslík | 226,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované brambůrky s kmínem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, opláchneme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, brambůrky oloupeme, celé vložíme do pánve s rozehřátým máslem a ze všech stran orestujeme. Přisypeme kmín, ještě krátce orestujeme, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme 5 minut. |
2 | Brambůrky upravíme na servírovací mísu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.