Jednoduchý recept

Brambory zapečené s cibulovým bešamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58291
Kategorie: Přílohy

Ingredience

500 g Bešamel
750 g Brambory
500 g Cibule
10 g Cukr krupice
150 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
14% Sacharidy 49 g
25% Tuky 18 g
67% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Brambory zapečené s cibulovým bešamelem postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut.

2

Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept