Brambory zapečené s cibulovým bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s cibulovým bešamelem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58291 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Bešamel |
750 g | Brambory |
500 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s cibulovým bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut. |
2 | Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.