Jednoduchý recept

Brambory zapečené se slaninovým bešamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58292
Kategorie: Brambory

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Bešamel
700 g Brambory
150 ml Hovězí vývar základní
15 g Máslo čerstvé
150 g Šalotka
100 g Sýr Ementál (Primátor)
25 g Tuk
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
11% Sacharidy 41 g
55% Tuky 42 g
73% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Brambory zapečené se slaninovým bešamelem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozkrájíme na plátky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu a orestujeme. Přidáme šalotku, zpěníme, zalijeme vývarem, provaříme, přidáme bešamel a vaříme zvolna asi 20 minut.

2

Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme polovinu brambor, zakryjeme polovinou bešamelové směsi, další vrstvou bude zbytek brambor a nakonec zbytek slaninového bešamelu. Pekáček zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 50 minut. V polovině pečení sundáme alobal, ke konci pečení směs posypeme strouhaným ementálem a ještě dvě minuty zapečeme, aby se sýr roztavil.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept