Jednoduchý recept

Bramborové rösti se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58293

Ingredience

80 g Anglická slanina
750 g Brambory
100 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
120 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 982kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
48% Sodík 963 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborové rösti se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, papriku bez jádřince na tenké proužky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté brambory scedíme a důkladně vymačkáme. Vrátíme je zpět do mísy, přisypeme cibuli, papriku, slaninu, posypeme mletou paprikou, solí, pepřem a dobře promícháme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, obracečkou uhladíme a smažíme zvolna asi 15 minut. Placku obrátíme, následně smažíme dalších 10 minut.

3

Placku krájíme na čtverečky a podáváme jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nemáme-li dostatečně ledovou vodu, přihodíme do mísy pár kostek ledu. Brambory potom vsáknou menší množství tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept