Batátová kaše s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátová kaše s javorovým sirupem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58298 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory sladké (Batáty) |
4 stroužek | Česnek |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pomerančová kůra |
45 ml | Sirup javorový |
8 g | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 588,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sirup javorový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátová kaše s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.