Jednoduchý recept

Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58300
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
120 g Cibule
15 g Hořčice
100 g Kumkvát
20 g Máslo čerstvé
20 g Med včelí
100 ml Mléko polotučné
15 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
600 g Vepřová panenka
150 ml Víno bílé
800 ml Voda pitná
20 g Pažitka
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 730kJ
10% Sacharidy 36 g
15% Tuky 12 g
63% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo, posekanou pažitku a šťouchadlem rozmačkáme.

2

Plátky z vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmažíme, přiložíme zpět maso, přidáme med, pokrájené kumquaty a krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, ochutíme hořčicí a dusíme do měkka.

3

Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a vše přelijeme medovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept