Recept

Zapékaná jablka po ruském způsobu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58301

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
60 g Hrozinky
8 ks Jablko
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná krupice
200 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
9 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
8% Sacharidy 30 g
161% Tuky 121 g
1% Sodík 19 mg
26% Bílkoviny 14 g

Zapékaná jablka po ruském způsobu postup přípravy receptu:

1

Tvaroh prolisujeme, smícháme se lžící zakysané smetany, krupicí, omytými hrozinkami, žloutky, pískovým cukrem a rozpuštěnou polovinou dávky másla. Směs dobře rozmícháme.

2

Z vyzrálých větších jablek seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Dutinu naplníme tvarohovou směsí, pokryjeme hoblinkami másla, jablka v zapékací míse vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

3

Zapečená jablka podáváme přelitá zakysanou smetanou a posypaná moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept