Zapékaná jablka po ruském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná jablka po ruském způsobu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58301 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Hrozinky |
8 ks | Jablko |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
9 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 216,7mg |
Draslík | 37,4mg |
Vláknina | 396,0mg |
Vitamín A | 307,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jablko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná jablka po ruském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh prolisujeme, smícháme se lžící zakysané smetany, krupicí, omytými hrozinkami, žloutky, pískovým cukrem a rozpuštěnou polovinou dávky másla. Směs dobře rozmícháme. |
2 | Z vyzrálých větších jablek seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Dutinu naplníme tvarohovou směsí, pokryjeme hoblinkami másla, jablka v zapékací míse vložíme do předehřáté trouby a zapečeme. |
3 | Zapečená jablka podáváme přelitá zakysanou smetanou a posypaná moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.