Recept

Arménská zapékaná jablka s ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58304
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Cukr skořicový
8 ks Jablka
200 g Jádra lískových ořechů
16 kávová lžička Marmeláda meruňková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Šlehačka
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 885kJ
14% Sacharidy 51 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Arménská zapékaná jablka s ořechy postup přípravy receptu:

1

Vyzrálá jablka omyjeme, seřízneme vršky a vykrojíme jádřince. Dutinu vysypeme skořicovým cukrem, přidáme 2 lžičky meruňkové zavařeniny, 1 lískový ořech a navrch hoblinku másla.

2

Jablka vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou s citronovou šťávou, posypeme cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby, ve které je zvolna upečeme. Při pečení poléváme vypečenou šťávou.

3

Mezitím ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a nastrouháme zbytek lískových oříšků.

4

Zapékaná jablka podáváme vlažná, přelitá vypečenou šťávou, zdobená šlehačkou a posypaná mletými ořechy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept