Arménská zapékaná jablka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménská zapékaná jablka s ořechy
Arménská zapékaná jablka s ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58304 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Cukr skořicový |
8 ks | Jablka |
200 g | Jádra lískových ořechů |
16 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Šlehačka |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 217,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jádra lískových ořechů, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Arménská zapékaná jablka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálá jablka omyjeme, seřízneme vršky a vykrojíme jádřince. Dutinu vysypeme skořicovým cukrem, přidáme 2 lžičky meruňkové zavařeniny, 1 lískový ořech a navrch hoblinku másla. |
2 | Jablka vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou s citronovou šťávou, posypeme cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby, ve které je zvolna upečeme. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Mezitím ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a nastrouháme zbytek lískových oříšků. |
4 | Zapékaná jablka podáváme vlažná, přelitá vypečenou šťávou, zdobená šlehačkou a posypaná mletými ořechy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.