Recept

Litevská smažená jablka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58305
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

80 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jablka
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
11% Sacharidy 39 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 94 mg
12% Bílkoviny 7 g

Litevská smažená jablka postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet.

2

Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.

3

Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby.

4

Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept