Sibiřská jablka pod sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sibiřská jablka pod sněhem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58306 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr skořicový |
300 g | Jablka |
200 g | Kompot brusinkový |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 180,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 40,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Kompot brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sibiřská jablka pod sněhem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Bílky ušleháme do husté pěny s moučkováým cukrem. |
2 | Nastrouhaná jablka rozložíme do ploché zapékací mísy, posypeme skořicovým cukrem, na ně navršíme sníh z bílků a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 2 - 5 minut, dokud bílkový povrch nezezlátne. |
3 | Podáváme s nakládanými brusinkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené podle příležitosti.