Recept

Moldavský jablečný nákyp

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58307
Kategorie: Nákypy

Ingredience

120 g Cukr krupice
600 g Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Skořice mletá
100 ml Šlehačka
4 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 300kJ
10% Sacharidy 37 g
22% Tuky 17 g
5% Sodík 95 mg
11% Bílkoviny 6 g

Moldavský jablečný nákyp postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky.

2

Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků.

3

Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

4

Podáváme přelité zakysanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept