Moldavský jablečný nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavský jablečný nákyp
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58307 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 ml | Šlehačka |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 230,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 554,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moldavský jablečný nákyp postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky. |
2 | Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků. |
3 | Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme. |
4 | Podáváme přelité zakysanou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.