Jednoduchý recept

Macaroni se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5831
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 plátek Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Hřebíček
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Skořice celá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
375 g Špagety, Makarony
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Čedar
50 g Sýr Parmezán
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,097 kcal
Kilojoule 4 589kJ
26% Sacharidy 94 g
83% Tuky 62 g
48% Sodík 959 mg
71% Bílkoviny 40 g

Macaroni se sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Přivedeme k varu mléko, smetanu, bobkový list, hřebíček a skořici a poté odstavíme. Necháme 10min odpočinout a přecedíme.

3

Slaninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dokřupava. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, prohřejeme asi 1min a odstavíme. Za stálého míchání přiléváme směs mléka a smetany a zahříváme až omáčka zhoustne. Přivedeme k varu, cca 2min provaříme, odstavíme, přidáme polovinu nastrouhaného čedaru, polovinu strouhaného parmazánu, ochutíme solí a pepřem.

4

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme omáčkou, promícháme, navrstvíme do zapékacím mísy, posypeme směsí strouhanky se slaninou a zbylými sýry. Zapečeme 15-20min dozlatova a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept