Ruský melounový salát s jablky a tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský melounový salát s jablky a tykví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58310 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 ml | Dolin - Vermouth |
4 ks | Jablka |
200 g | Med včelí |
400 g | Meloun cukrový |
400 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 474,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský melounový salát s jablky a tykví postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou tykev nastrouháme, promícháme s medem, melounem zbaveným slupky i jadérek a s většími křehkými jablky. Ta předtím pečlivě oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Ovocnou směs přelijeme suchým vermutem a dáme na 30 minut vychladit do ledničky. |
3 | Vychlazený salát pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.