Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58312 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citrónová kůra |
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
2 dl | Podmáslí |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vlašské ořechy |
Na posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
Na posypání a vytření formy | |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 165,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Kypřící prášek do pečiva, Podmáslí, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Dvě velké sladké hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. |
2 | Do mísy pokrájíme změklé máslo, utřeme ho s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Poté přišleháme celé vejce, k máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, citrónovou kůru, těsto promícháme a přilijeme podmáslí. Nakonec do těsta zamícháme hrušky. Těsto nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Do středu každé muffiny mírně zatlačíme celou polovinu vlašského ořechu. |
3 | Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.