Recept

Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58312

Ingredience

1,5 polévková lžíce Citrónová kůra
110 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 ks Hrušky
1 ks Kypřící prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
2 dl Podmáslí
1 ks Vejce slepičí
50 g Vlašské ořechy
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr krupice
Na posypání a vytření formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
26% Sacharidy 94 g
34% Tuky 26 g
1% Sodík 21 mg
18% Bílkoviny 10 g

Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Dvě velké sladké hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

2

Do mísy pokrájíme změklé máslo, utřeme ho s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Poté přišleháme celé vejce, k máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, citrónovou kůru, těsto promícháme a přilijeme podmáslí. Nakonec do těsta zamícháme hrušky. Těsto nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Do středu každé muffiny mírně zatlačíme celou polovinu vlašského ořechu.

3

Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept