Roti s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roti s pikantní náplní
Roti s pikantní náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 58315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Olej sezamový |
Na těsto | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
375 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
500 g | Hovězí maso mleté |
10 g | Kmín římský |
5 g | Kurkuma |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 725,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 400,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Chilli paprička, Hovězí maso mleté, Kmín římský, Kurkuma, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roti s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout. |
2 | Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme. |
3 | Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Těsto musí 2 hodiny odpočívat.