Recept

Roti s pikantní náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 58315
Kategorie: Maso

Ingredience

80 ml Olej sezamový
Na těsto
60 g Máslo čerstvé
375 g Mouka polohrubá
30 ml Olej slunečnicový
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
3 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
500 g Hovězí maso mleté
10 g Kmín římský
5 g Kurkuma
40 g Máslo čerstvé
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 994 kcal
Kilojoule 4 159kJ
21% Sacharidy 76 g
79% Tuky 59 g
31% Sodík 613 mg
76% Bílkoviny 43 g

Roti s pikantní náplní postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.

2

Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme.

3

Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těsto musí 2 hodiny odpočívat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept