Sekaná s bramborovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s bramborovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58317 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Cibule sušená |
15 g | Hořčice Dijonská |
750 g | Hovězí maso mleté |
120 ml | Hovězí vývar základní |
8 g | Oregano sušené |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 189,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Cibule sušená, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s bramborovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut. |
2 | Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.