Jednoduchý recept

Karbanátky s bramborovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58318

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
40 g Cibule sušená
750 g Hovězí maso mleté
120 ml Hovězí vývar základní
40 g Olej olivový
10 g Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
150 g Strouhanka
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
14% Sacharidy 52 g
28% Tuky 21 g
79% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 51 g

Karbanátky s bramborovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.

2

Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept