Jednoduchý recept

Pečené brambory v alobalu se salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58321
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
120 g Cibule
500 g Mrkev kořen
50 g Olej olivový extra panenský
100 g Paprika červená
100 g Paprika zelená
100 g Paprika žlutá
1 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
500 g Salám měkký
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 585kJ
6% Sacharidy 23 g
288% Tuky 216 g
69% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Pečené brambory v alobalu se salámem postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, rozkrájíme na plátky, točený salám na kolečka, mrkev na malé hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na silnější proužky, rajčata na osminky.

2

Z velkého kusu alobalu vytvarujeme misku s vyššími okraji, do ní vsypeme všechny suroviny, osolíme, opepříme, pokapeme panenským olejem, zakryjeme druhým kusem alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C půl hodiny. Poté sundáme vrchní díl alobalu a dopečeme.

3

Celou alobalovou misku postavíme doprostřed stolu, každý strávník se obslouží sám.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept