Pečené brambory v alobalu se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory v alobalu se salámem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58321 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
120 g | Cibule |
500 g | Mrkev kořen |
50 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Paprika žlutá |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
500 g | Salám měkký |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 49,2mg |
Draslík | 768,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory v alobalu se salámem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, rozkrájíme na plátky, točený salám na kolečka, mrkev na malé hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na silnější proužky, rajčata na osminky. |
2 | Z velkého kusu alobalu vytvarujeme misku s vyššími okraji, do ní vsypeme všechny suroviny, osolíme, opepříme, pokapeme panenským olejem, zakryjeme druhým kusem alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C půl hodiny. Poté sundáme vrchní díl alobalu a dopečeme. |
3 | Celou alobalovou misku postavíme doprostřed stolu, každý strávník se obslouží sám. |
Poznámka
Servírujeme teplé.