Smažené rybí topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rybí topinky
Smažené rybí topinky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58324 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
150 g | Bageta |
5 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Filé rybí |
10 g | Hořčice |
3 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sezam - semena |
10 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
5 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 397,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 393,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bageta, Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Olej arašídový (podzemnicový), Rozmarýn čerstvý, Sezam - semena, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rybí topinky postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety, bylinky a anglickou slaninu rozemeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí i strouhaným zázvorem. Bagetu nakrájíme na slabé plátky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, po celé ploše rozetřeme rybí směs a posypeme sezamem. Vše pevně přitlačíme a potřeme vejcem, opatrně vložíme na děrovanou naběračku potřenou stranou dolů a ve woku na rozpáleném oleji smažíme asi 4 minuty (do křupava). Takto postupně opečeme všechny porce, podáváme ozdobené plátkem citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.