Dušený kapr na bambusu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený kapr na bambusu
Dušený kapr na bambusu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky konzervované |
200 g | Cibule |
60 ml | Hořčice |
1,5 kg | Kapr obecný |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1 dl | Omáčka sójová |
150 g | Paprika červená |
30 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Sherry brandy |
60 ml | Smetana |
50 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 860,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Cibule, Kapr obecný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený kapr na bambusu postup přípravy receptu:
1 | Maso z kapra osušíme, rozkrájíme na plátky. Vetřeme do nich sůl a pepř, pokapeme sherry. Kousky ryby vložíme do bambusového košíku. |
2 | V míse smícháme na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, okapané bambusové výhonky a proužky papriky bez jádřinců. Zeleninu promícháme se sójovou omáčkou a navršíme na porce ryb. Ve woku přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme bambusový košík a na mírném ohni necháme dusit 20 minut. Když jsou všechny porce hotové, slijeme vývar (aby zbylo 400 ml) a vmícháme do něj hořčici. Necháme krátce přejít varem, poté přilijeme škrob rozpuštěný v troše studené vody. Zahříváme do zhoustnutí a nakonec zjemníme trochou smetany. Kapra i zeleninu upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.