Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58328 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory vařené ve slupce |
250 g | Cibule |
200 g | Jablka |
15 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 117,2mg |
Draslík | 908,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Jablka, Olej slunečnicový, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso pokrájíme na kostky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí, smažíme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí, posypeme šalvějí. Poté podlijeme neslazeným vínem a dusíme pod pokličkou asi 90 minut. |
2 | Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Masovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší a vložíme na 5 minut pod gril. Kaše by měla na povrchu lehce zezlátnout. |
Poznámka
Servírujeme teplé.