Zapečené těstoviny se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5833 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
250 g | Sýr Feta |
500 g | Těstoviny Fusilli |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 403,1mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Feta, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a necháme mírně vychladnout. Jeden hrnek vody z těstovin si odložíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Rozšleháme vejce se smetanou a vodou z těstovin. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, strouhaný muškátový oříšek a ochutíme solí a pepřem. |
4 | Těstoviny vložíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem, zalijeme smetanovou směsí, posypeme strouhaným čedarem a zapečeme 30-35min dozlatova. Poté ihned podáváme. |