Recept

Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58332
Kategorie: Ostatní

Ingredience

100 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
30 g Hrozinky
40 g Hrušky sušené
50 g Křížaly (sušená jablka)
80 g Med včelí
1 ks Skořice celá
50 g Švestky sušené vypeckované
40 g Višně sušené bez pecky
0,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
22% Sacharidy 78 g
65% Tuky 48 g
1% Sodík 19 mg
5% Bílkoviny 3 g

Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené.

2

Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení ovoce a vychlazení kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept