Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58332 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
30 g | Hrozinky |
40 g | Hrušky sušené |
50 g | Křížaly (sušená jablka) |
80 g | Med včelí |
1 ks | Skořice celá |
50 g | Švestky sušené vypeckované |
40 g | Višně sušené bez pecky |
0,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Med včelí, Skořice celá, Voda pitná, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Švestky sušené vypeckované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Višně sušené bez pecky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené. |
2 | Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
3 | Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení ovoce a vychlazení kompotu.