Ruský jablečný kysel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský jablečný kysel
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58333 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
1,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Skořice celá |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ruský jablečný kysel postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálá jablka dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu, přidáme kousek skořicové kůry, zalijeme 400 ml vody a dáme vařit. Když se jablka rozvaří, šťávu přecedíme a jablka prolisujeme sítem. |
2 | Získané pyré smícháme s jablečným odvarem, přidáme moučkový cukr, uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Chvíli povaříme a dáme vychladit. Aby se na povrchu netvořil škraloup, posypeme ho trochou krupicového cukru. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kyselu.