Jednoduchý recept

Vepřový plátek grilovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58338
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
2 stroužek Česnek
25 g Chilli paprička
15 ml Citronová šťáva
60 ml Ocet vinný červený
120 ml Olej olivový extra panenský
15 g Oregano čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
8 g Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
7% Sacharidy 25 g
47% Tuky 35 g
73% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřový plátek grilovaný postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny.

2

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept