Jednoduchý recept

Telecí plátky s vinnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58339

Ingredience

15 g Estragon
15 g Kerblík
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
15 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
8 g Sůl
600 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
44% Sodík 878 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí plátky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, polovinu másla, přiložíme plátky masa a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a upravíme na talíře.

2

Do pánve nalijeme víno, provaříme, přidáme zbytek másla, povaříme 2 minuty, přimícháme posekanou petrželku, kerblík, pažitku, estragon a odstavíme.

3

Plátky masa na talířích přelijeme vinnou omáčkou s bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept