Telecí plátky s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátky s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Estragon |
15 g | Kerblík |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Olej olivový extra panenský |
15 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 904,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Pažitka, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, polovinu másla, přiložíme plátky masa a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a upravíme na talíře. |
2 | Do pánve nalijeme víno, provaříme, přidáme zbytek másla, povaříme 2 minuty, přimícháme posekanou petrželku, kerblík, pažitku, estragon a odstavíme. |
3 | Plátky masa na talířích přelijeme vinnou omáčkou s bylinkami a podáváme. |