Recept

Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58349
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
200 g Reveň (Rebarbora)
1 kávová lžička Skořice mletá
100 ml Šlehačka
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
17% Sacharidy 61 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 11 mg
1% Bílkoviny 1 g

Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Připravenou a očištěnou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do 500 ml vařící vody a uvaříme. Když reveň změkne, přidáme 120 g cukru a skořici, znovu uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody a necháme vzkypět.

2

Hotový kysel rozlijeme do mističek, posypeme cukrem a necháme vychladit.

3

Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kyselu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept