Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58349 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
200 g | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 ml | Šlehačka |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 194,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 69,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Připravenou a očištěnou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do 500 ml vařící vody a uvaříme. Když reveň změkne, přidáme 120 g cukru a skořici, znovu uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody a necháme vzkypět. |
2 | Hotový kysel rozlijeme do mističek, posypeme cukrem a necháme vychladit. |
3 | Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kyselu.