Recept

Běloruská jablečná pěna

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58350
Kategorie: Pěny

Ingredience

150 g Cukr krupice
500 g Jablka
1 ks Skořice celá
125 ml Šlehačka
300 ml Voda pitná
150 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
17% Sacharidy 63 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 79 mg
58% Bílkoviny 33 g

Běloruská jablečná pěna postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit.

2

Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit.

3

Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pěny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept