Běloruská jablečná pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruská jablečná pěna
Běloruská jablečná pěna
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58350 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 183,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice celá, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruská jablečná pěna postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit. |
2 | Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit. |
3 | Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pěny.