Recept

Lotyšský jahodový rosol

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58351

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
350 g Jahody
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
600 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
16% Sacharidy 59 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 47 mg
2% Bílkoviny 1 g

Lotyšský jahodový rosol postup přípravy receptu:

1

Jahody dobře opereme pod tekoucí vodou, vložíme je do porcelánové mísy, rozmačkáme vařečkou, zasypeme cukrem a necháme půl hodiny stát, aby se z jahod uvolnila šťáva.

2

Jahody potom přecedíme, šťávu dáme stranou, do zbylé dřeně přidáme lžičku vanilkového cukru a zalijeme ji 500 ml vody. Vše přivedeme k varu a zahustíme Maizenou, rozmíchanou ve 100 ml vody. Potom přilijeme šťávu z jahod, promícháme, a když se směs začne vařit, stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.

3

Teplý rosol nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou a uložíme v chladu,

4

Vychlazený rosol podáváme ozdobený zakysanou smetanou

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rosolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept