Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58352
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
125 ml Šlehačka
650 ml Voda pitná
25 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
15% Sacharidy 53 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 21 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ruský citrónový rosol postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.

2

Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.

3

Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept