Recept

Azerbájdžánský pomerančový rosol

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58353

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
2 ks Granátové jablko semínka
2 ks Pomeranče
650 ml Voda pitná
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
17% Sacharidy 62 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 22 mg
13% Bílkoviny 7 g

Azerbájdžánský pomerančový rosol postup přípravy receptu:

1

Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé kousky, vybereme jadérka, zasypeme polovinou cukru a necháme půl hodiny stát, aby pustily šťávu. Potom šťávu scedíme a prolisujeme do ní dřeň. Z granátových jablek vybereme jádra.

2

Do kastrolu nasypeme druhou polovinu cukru, přidáme na kousky nakrájenou kůru z 1 pomeranče, zalijeme 600 ml vody a svaříme na sirup. Přidáme ve studené vodě namočenou želatinu a nastrouhanou kůru z druhého pomeranče. Za stálého míchání ještě chvilku povaříme, potom odstavíme z ohně a vlijeme pomerančovou šťávu. Podle chuti můžeme přidat i trochu šťávy citronové.

3

Sirup přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do studenou vodou vypláchnutých kompotových misek do výše 1 cm a postavíme do chladna. Na ztuhlý rosol rozložíme jádra granátových jablek, zalijeme zbylým rosolem a znovu dáme vychladit.

4

Podáváme ozdobené několika zrnky granátového jablka.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rosolu. Obdobně můžeme připravit i rosol z mandarinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept